به مناسبت یکم شهریورماه و روز پزشک؛

نگاهی به زندگینامه شیخ الرئیس حکیم ابن سینا

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۶/۰۱ ۱۳:۰۸ | تعداد بازدید: 1 view

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی، زندگی حکیم ابن سینا، همانند هر انسان دیگری، با «تولد» آغاز شده، اما به «مرگ» ختم نشده است. دانشمندان بزرگی همچون او، که با علم خود اثری جاودانه بر تاریخ بشریت گذاشته‌اند، بی‌تردید زندگی‌شان هرگز نقطه پایان نداشته و تا بی‌نهایت ادامه خواهد یافت.
ابوعلی حسین بن عبداله بن حسن بن علی بن سینا، پسر باهوش و نابغه‌ای بود که تا ۱۰ سالگی قرآن را تمام و کمال آموخت. در ۱۴ سالگی از استاد منطق و هندسه خود پیشی گرفت. ۱۶ سالگی شروع به یادگیری طب کرد و در ۱۸ سالگی در تمام علوم، به خصوص طبابت به مرتبه استادی رسید. به قول خودش بعد از این سن، چیز جدیدی یاد نگرفته و هر چه بوده در راستای عمیق‌تر شدن معلوماتش بوده است.
حکیم بوعلی سینا در کنار همه علومی که در آنها سرآمد بود، در ادبیات هم دستی بر آتش داشت و شعر هم می‌سرود. نزدیک ۷۲ بیت، شعر فارسی در منابع مختلف به او نسبت داده شده است. این روزها فرهنگستان زبان و ادب فارسی مسئولیت پیدا کردن معادل فارسی واژه‌های بیگانه را برعهده دارد. در آن زمان ابن سینا ۱۰۳۹ واژه را معادل‌سازی کرده است. شاید جالب باشد بدانید کلمه پذیرا به جای قابل، روان به جای نفس، سربه‌سر به جای مساوی و گداخته به جای مایع، از جمله واژه‌های ابداعی او هستند.
افلاطون؛ فیلسوف بزرگ یونانی اعتقاد داشت اعضای حیاتی و اصلی بدن مثلثی متشکل از مغز، قلب و کبد است. اما ابن سینا با اضافه کردن دستگاه تولید مثل به آن سه، مربع حیات را معرفی کرد. سرانجام شیخ الرئیس در سن ۵۷ سالگی بر اثر بیماری قولنج دار فانی را وداع گفت و در شهر همدان دفن شد .

یکم شهریور ، زادروز این سلطان طب ، در ایران به نام پزشکان ثبت شده است تا فرصتی برای تبریک به این عزیزان را داشته باشیم. ما نیز وظیفه خود می دانیم به جامعه ی پزشکی که حضورشان، معجزه ای پیامبرانه بر زندگی بیماران دارد ؛ تبریک بگوئیم و ارزشمندی کار شان را به ویژه در بحران کرونا که فراتر از وظیفه است را یادآور شویم. همیشه نگاه خدا همراه زندگی تان باشد.

برچسب های خبر