یادداشت روز؛

اهمیت "ندانستن" در روابط زوج‎ ها

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ ۱۱:۰۶ | تعداد بازدید: 9

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی، همزمان با فرارسیدن هفته ازدواج  اداره مشاوره و سلامت روان دانشگاه با پرداختن به یادداشت هایی روزانه سعی می کند نکاتی ضروری را مرور نماید.

می دانیم که در سیستم ارزشی ما، اینکه شما باهوش و مطلع باشید بسیار مهم است. چون اگر شما باهوش باشید و بیشتر بدانید، احتمالا موفق‎تر هستید، کارهای بهتری پیدا می‎کنید و ... اما برخی از دانشمندان علوم اعصاب و علم روابط، اهمیت "ندانستن" را متوجه شده‎اند. آنها متوجه شده‌اند که شما بهتر است "ندانید"، و این ندانستن برای روابط شما بهتر از "دانستن" است و خیلی از افراد از این موضوع اطلاعی ندارند. احتمالا شما الان می دانید همسرتان چه احساسی دارد. درست است؟شما می دانید که او به چه چیزی فکر می‎کند، چون شما مدت زیادی است که او را می‎شناسید. بنابراین همه چیز را درمورد او می‌دانید. شاید هم نه! شاید خوب باشد ندانستن را تمرین کنید. منظور از اینکه "ندانید" این است که "کنجکاو" باشید، به جای اینکه حدس بزنید یا قضاوت کنید. منظور از "کنجکاو بودن" این است که وقتی که او صحبت می‌کند، بجای گفتن حرفی که می‌تواند قضاوت کننده باشد یا حرفش را قطع کند، بپرسید " آیا صحبت بیشتری در این   باره داری؟" و این کنجکاو بودن را نشان می‎دهد و می‎دانیم که وقتی شما کنجکاوی خودتان را نشان می‎دهید درواقع،" علاقه"  خود را صحبت های او نشان می‎دهید و این مسئله مغز طرف مقابل را آرام می‎کند. اجازه بدهید صحبت کند و بعد صحبتش را تکرار کنید (انعکاس) و بعد دوباره بپرسید آیا صحبت بیشتری داری؟ فقط گوش بدهید، بدون قضاوت و یا بدون اینکه  بخواهید افکارش را تغییر بدهید. با این فرآیند شما از موضع دانستن به دانستن می‎روید و طرف مقابلتان را بهتر خواهید شناخت و ارتباط موثرتری برقرار خواهد شد.

منبع: هارویل هنریکس – هلن هانت: زوج درمانگر