یادداشت روز؛

اهمیت "ارتباط سالم" در روابط زوج‎ ها

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۵/۰۲ ۱۳:۰۶ | تعداد بازدید: 7

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی، همزمان با فرارسیدن هفته ازدواج  اداره مشاوره و سلامت روان دانشگاه با پرداختن به یادداشت هایی روزانه سعی می کند نکاتی ضروری را مرور نماید.

تعارض و اختلاف نظر جزئی جدانشدنی از روابط نزدیک و صمیمانه است. بنابراین همه افراد در داشتن مشکل، تعارض و اختلاف نظر با همسر خود شبیه هم هستند و تفاوت در داشتن مهارت های لازم برای حل این مشکلات است. یکی از مهارت‎های لازم برای حل موثر تعارض، توانایی برقراری یک ارتباط امن و سالم است.

آیا تا به حال شده اینطور فکر کنید که طرف مقابل، شما را درک نمی‎کند؟ این فکر حتما احساس ناخوشایندی در شما ایجاد می‎کند. اما چطور این احساس در شما ایجاد می‎شود؟ مطمئنا زمانی که متوجه می‎شوید طرف مقابل، منظور شما را به درستی متوجه نشده است.

در یک رابطه امن و سالم، یک " فرآیند انعکاس" وجود دارد. وقتی فردی سخنی را به شما می‎گوید، معمولا شما حرفی برای جواب دارید، حرفی درباره‎ی نادرستی صحبت طرف مقابل، یا درک متفاوت شما از یک موضوع. اما متخصصین حوزه ارتباط به شما می گویند قبل از پاسخ دادن، حرف طرف مقابل را تکرار کنید (انعکاس)، تا ببینید حرف طرف مقابلتان را درست متوجه شده اید؟

اگر شما قبل از جواب دادن، حرف هایش را " انعکاس" دهید، در این حالت شما احساس آرامش می‎کنید و طرف مقابل شما هم احساس احترام می‎کند. پس از پایان صحبت های طرف مقابل، فرآیند انعکاس را به این صورت انجام دهید :

• اگر درست متوجه شده باشم، تو گفتی ...(چیزی را که شنیدید تکرار کنید)... درست فهمیدم؟ و دوباره چیزی را که شنیدید تکرار کنید. و در ادامه بگویید:
  • خب، حرف دیگه‎ای هست که در این مورد بخوای بگی؟ و تلاش کنید ابهامات را برطرف کنید.

بسیار مهم است که در روابطمان انعکاس دهنده باشیم نه فقط پاسخ دهنده.

منبع: هارویل هنریکس – هلن هانت: زوج درمانگر