گفت و گوی جذاب و متفاوت با دبیرکانون موسیقی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه؛

از نوای دو تار تا عاشقانه های پاپ

تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۱۱/۲۹ ۱۳:۵۷ | تعداد بازدید: 21

اولین چیزی که هر کشور به داشتن آن افتخار می‌کند فرهنگ و تمدن است و فرهنگ و تمدن تشکیل شده از هنر و همه چیزهایی که از گذشته باقی مانده است. اگر به ریشه موسیقی سنتی ایرانی نگاهی بیندازیم خواهیم دید که ریشه موسیقی ایرانی به سال‌ها پیش از میلاد مسیح برمی گردد که تا به امروز سینه به سینه منتقل شده استٰ و کشور ما نیز دارای موسیقی بسیار قوی در نوع خود است.

محمد قاسمی دانشجوی ترم ۶ هوشبری و دبیر کانون موسیقی دانشگاه در این خصوص به گفت و گو با فاطمه نورزاده، خبرنگار سرویس فرهنگی مفدا می پردازد. او در ابتدای مصاحبه هدف تشکیل گروه فوژان را رشد و زنده نگه داشتن  موسیقی سنتی بخصوص موسیقی محلی خراسان بیان کرد.

متن کامل مصاحبه به قرار زیر است:

- موسیقی را از چه زمانی  و با چه سازی شروع کرده اید؟

من از ده سالگی شروع  به یادگیری کرده ام و آغاز کارم با نواختن پیانو بود.

- سبک مورد علاقه شما چیست؟

هرکس بنا به سلیقه وشخصیت خود ممکن است از چندین سبک مختلف موسیقی لذت ببرد و سبک مورد علاقه بنده نیز پاپ و سنتی است.

- به نظر شما موسیقی چه تاثیری بر انسان دارد؟

این سوال رو با یک مثال کوچک پاسخ می دهم؛ وقتی به اهنگ موردعلاقه تان گوش می دهید چه حسی پیدامی کنید؟ این حس همان تاثیرموسیقی روی روان شماست درواقع موسیقی مناسب  را می توان غذای جسم وروح دانست.

- سبک های موسیقی شامل چه مواردی می باشد؟

امروزه سبک های موسیقی بسیار گسترده شده اند اما از مهمترین آن ها می توان به پاپ، راک، جاز، فولت، وبلوز و... اشاره کرد.

- چند نفر در کانون موسیقی فوژان فعالیت دارند؟

گروه فوژان ده نوازنده وهمخوان دارد که از اعضای فعال کانون هستند وهچنین جندین عضو فعال دیگر که در برگزاری مراسمات به عنوان کادر اجرایی ما را همراهی می کنند.

- دراین گروه چه سازهایی زده می شود؟

گروه ما از سه نوازنده دوتار، دو نوازنده تنبک، دو نوازنده دف و یک نوازنده دایره و همچنین چهار همخوان تشکیل شده است.

- هدف ازتشکیل این گروه چه بوده است؟

از زمانی که بعنوان اعضای هیئت موسس، این کانون را درخواست دادیم؛ رشد و زنده نگه داشتن موسیقی سنتی بخصوص موسیقی محلی خراسان را از مهمترین اولویت و اهدافمان قرار دادیم که خداروشکر تا به حال آن را به خوبی حفظ کردیم.

برنامه شما برای فعالیت هایتان در آینده چیست؟

شرکت دربرنامه های معاونت های مختلف مخصوصا معاونت فرهنگی، برگزاری برنامه ی شبی باموسیقی و شعر به صورت کاملا اختصاصی برای دانشجویان این دانشگاه و همچنین شبی با موسیقی ویژه ی دانشجویان خانم که حتی کادراجرایی هم خانم هستند، از برنامه ها و اولویت های اجرایی فوژان است.

موسیقی